Cursos de català al juliol a l’Hospitalet de l’Infant i Mont-roig del Camp

Cursos de català al juliol a l’Hospitalet de l’Infant i Mont-roig
De l’1 al 31 de juliol, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus ha impartit un curs de català de nivell Bàsic 1 a l’Hospitalet de l’Infant, impulsat pel Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp amb el finançament de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania. Tretze alumnes, majoritàriament veneçolans i joves migrants sense referent familiar d’origen magrebí que no parlen gens en català, han assistit cada dia a classe, de dilluns a divendres, de les 16.15 a les 18.15 h a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou.
 
A la tardor continuarà l’oferta formativa en llengua catalana per a persones adultes amb tres cursos més en aquest municipi que finança l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. En concret es programaran un Bàsic 1, un Elemental 1 per donar continuïtat a tots els alumnes que el juny passat van acabar el Bàsic 3, i un tercer curs pendent de definir, que podria ser un Intermedi 1 (primer mòdul del B2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües) o un Suficiència 1 (primer mòdul del C1 del Marc europeu comú de referència per a les llengües) segons la demanda que sorgeixi.
 
La Secretaria d’Igualtat també ha sufragat un curs de nivell inicial a Mont-roig del Camp, que s’ha impartit cada dia al Casal d’Avis de les 19 a les 21 h, al qual s’han inscrit 24 persones residents al municipi que no parlen gens en català i estan poc alfabetitzades.
 
Els alumnes que han acabat aquests cursos i n’han assolit els continguts han rebut un certificat acreditatiu.
 
El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal ha programat un altre curs a Montbrió del Camp per a la tardor que també anirà a càrrec del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus.
 
 
Juliol de 2019