Les alumnes Maylis Guerrero i Ariana Gil guanyen els XI Premis Enfila el teu futur del municipi

Alumnes participants en la XI edició dels premis Enfila el teu Futur

El projecte empresarial “SEAPOLL”, de les alumnes Maylis Guerrero i Ariana Gil, ha guanyat els XI Premis Enfila el teu futur per a joves emprenedors, organitzats per l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant i l’empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA, amb la col·laboració d’Alpiq, les associacions empresarials del municipi, la Regidoria de Cultura i Patrimoni i la Regidoria d'Ocupació  i Emprenedoria, i d’Empresa, Comerç i Energia.

 

Aquest projecte planteja l’objectiu de conscienciar sobre la protecció del planeta, mitjançant activitats per als més petits, i d'aquesta manera obtenir ingressos i finançar projectes de protecció del planeta, com ara el Seabins (sistemes innovadors de neteja de platges).

 

El lliurament dels guardons, cofinançats per la Xarxa Emprèn de la Generalitat de Catalunya, va tenir lloc ahir dijous 31 de maig a la sala d’actes de l’institut i va anar a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; del regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica, Miguel Ángel Garcés; de la directora de l’institut, Roser Mas; del director de la Central tèrmica de cicle combinat Plana del Vent d’Alpiq, Gorka Gandarias; i dels l’emprenedors locals convidats en aquesta edició: Jordi Muñoz i Elisabeth Escoda.

 

Jordi Muñoz i Elisabeth Escoda van explicar als joves la seva experiència professional al capdavant del Restaurant LB21, situat al costat del port esportiu de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

 

En aquest escenari també s’hi van donar a conèixer els noms de les guanyadores dels segon premi : Clara Fernández i Patricia Plaza Casajust, pel projecte CASAJUST COFFE & BOOK (que proposa la creació del primer espai cafeteria-llibreria dins de l’eix comercial de l’Hospitalet de l’Infant); i dels guanyadors del tercer premi: Arnau Marco, Vanilla Sales i Laura de la Calle, pel projecte GRESCATECA (una ludoteca per a infants dins d'un dels locals buits més emblemàtics d’oci nocturn dels anys 90). També es va lliurar un accèssit als alumnes  Marc Curto, Ivan Garcia i Mark Wabbijn, pel projecte “Thunder Jump” (d’una nau al Polígon Industrial Les Tàpies I per a llits elàstics i zones de salts amb caiguda a piscines d'escuma i un servei de bar).

 

En aquesta 11a edició dels Premis Enfila el teu futur hi ha participat un total de 53 d’alumnes dels cicles formatius (del CFGM d’Atenció a persones en situacions de dependència; i del CFGS d’Educació Infantil)  i de 1r de Batxillerat de l’INS Berenguer d’Entença, que han presentat 18 projectes empresarials. En aquests treballs han analitzat tots els aspectes de màrqueting, organització, fiscalitat, inversió real i finançament. Per fer-ho, durant el curs, els estudiants han comptat amb l’ajut del professorat i del Servei d’Assessorament a Emprenedors que ofereix IDETSA al Viver d’empreses.

 

Entre els criteris que ha valorat el jurat, hi ha l’originalitat de la idea de negoci, les àrees de màrqueting, de producció i qualitat, d’organització i gestió, la jurídico fiscal i l’econòmica financera; així com la coherència global, la presentació formal i l’ús d’eines de comunicació com el web, el blog o el vídeo.

 

L’objectiu d’aquests guardons (que han consistit en tablets) és promoure la cultura emprenedora entres els alumnes de l’institut i ampliar el seu coneixement a altres alternatives laborals basades en el treball per compte propi, tal com ha recordat el regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica,  Miguel Ángel Garcés.