Oberta la matrícula a la nova oferta formativa del Viver d’empreses

Logo de l'empresa municipal IDETSA

El dilluns 18 de setembre es va obrir el període de matrícula a l’oferta formativa que l’empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, IDETSA, posa a l’abast per aquest 4t trimestre de l’any al Viver d’empreses. Les persones interessades a apuntar-se a aquesta oferta pensada per “ampliar el currículum dels alumnes i la seva formació dins dels sectors amb més potencial de creixement al municipi”, segons ha explicat el regidor d’Ocupació i Emprenedoria, Miguel Ángel Garcés, han d’adreçar-se al Viver d’empreses, situat al polígon industrial Les Tàpies. També poden fer la preinscripció via online, a través de la pàgina web (www.idetsa.cat).

 

La nova oferta formativa, amb el lema “Tu decideixes!”, inclou dos programes a mida: un de caixer-reposador i un altre de creació i disseny de pàgines web. Ambdós combinen quatre cursos de formació teòrica cadascun i pràctiques.

 

Els catorze cursos i mòduls de formació previstos són de diversos tipus: d’Internet i correu electrònic, de manipulador d’aliments, d’operadors de carretons elevadors, d’informàtica; d’idiomes (anglès i francès per a l’atenció al client) i vinculats a l’emprenedoria (anàlisi i gestió de dades amb Excel, e-commerce per a pimes i control i de gestió per a l’empresa: despeses i tresoreria). També s’han programat, novament, tallers i sessions de formació relacionades amb el sector del comerç, en resposta a les mancances detectades al Pla estratègic del comerç local, tal com ha destacat el regidor Miguel Ángel Garcés. Per exemple, tallers d’aparadorisme o sessions de sensibilització sobre la importació de la il·luminació i del punt de venda.

 

Els tallers pràctics que s’ofereixen aquest 4t trimestre estan relacionats amb l’orientació per a la recerca de feina i amb l’emprenedoria (màrqueting i comercialització, eines de comunicació empresarial 2.0, etc.).

 

Formació ocupacional

D’altra banda, IDETSA ha demanat al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya la possibilitat de tornar a oferir cinc cursos de formació ocupacional amb certificat de professionalitat: el d’Operacions auxiliars de serveis administratius i  generals, el d’Organització i gestió de magatzems, el d’Activitats de gestió administrativa; el de Programació de sistemes informàtics i el de Servei de restaurant. Aquests cursos, que són totalment gratuïts per a l’alumnat, tenen com a finalitat millorar la capacitació i qualificació professional per afavorir la inserció laboral dels treballadors/es en situació d’atur.

 

Fins a finals d’any aquesta sol·licitud estarà pendent de resolució. Mentrestant, les persones interessades també s’hi poden apuntar.

 

Fullet de l'oferta formativa del 4t trimestre