El curs escolar s’inicia a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant amb l’horari intensiu com a principal novetat

Inici curs escolar

Un total de 1230 alumnes dels centres educatius de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant van iniciar dilluns 12 de setembre l’activitat acadèmica, d’aquests, 461 cursaran estudis de secundària, 641 començaran el curs a les escoles de primària, i 122 a les llars d’infants.

Els alumnes de primària tenen aquest curs un nou horari com a principal novetat. L’escola Mestral, de l’Hospitalet de l’Infant i l’escola Valdelors de Vandellòs se sumen a partir d’aquest curs al pla pilot de la jornada continuada a primària després d’haver aconseguit complir els requisits del Departament d’Ensenyament per formar-ne part. L’horari escolar, per tant, s’nicia a les 9 del matí i elimina la pausa del migdia, de manera que finalitza a les 14 hores; el servei de menjador escolar s’ofereix de 14 a 16’30 hores.

L’adopció d’aquesta mesura al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha estat adoptada amb el consens de tota la comunitat educativa i, tal com demana el Departament d’Ensenyament, compta també amb el vistiplau del consell escolar del municipi i el suport de la gran majoria de les famílies. Cal recordar que al mes de febrer es va realitzar una enquesta a les famílies dels alumnes per tal de conèixer les seves preferències respecte als horaris escolars. Els resultats d’aquesta enquesta van mostrar un ampli suport a favor de la jornada continuada i una clara preferència cap a l’horari de 9 a 14h. Els criteris que avalen la implantació d’aquest horari són la millora del rendiment de l’alumnat, que és més elevat en les hores anteriors al migdia, l’estalvi de costos de desplaçament per a les famílies, afavorir la convivència familiar i una distribució més racional de les hores de permanència al centre que seran, això sí, les mateixes que amb la jornada partida.

Les activitats extraescolars s’inicien més aviat a la tarda per a adaptar-se a l’horari dels infants que tenen així més temps lliure a la tarda.

Novetats en el programa de reutilització de llibres

Pel que fa a les ajudes directes i subvencions a les famílies, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va aprovar a la sessio plenària del dia 1 de setembre l’ampliació del programa de reutilització de llibres de text, que enguany també inclourà els de 4t curs de la ESO, de manera que el programa s’aplica a tota la secundària i al segon cicle de primària (de 3r a 6è). Amb el programa de reutilització de llibres els alumnes reben en préstec, de forma gratuïta, per part de l’Ajuntament els llibres que cada centre els lliurarà el dia d’inici del curs i que han de retornar en bon estat a final de curs. L’Ajuntament destina 102.000 euros als programes d’ajudes per l’adquisició de llibres de text, 25.500 per a la reutilització de llibres i 77.000 més en subvencions.