En marxa l’edició de tardor del Voluntariat per la llengua a l’Hospitalet de l’Infant (nou parelles lingüístiques al municipi)

Amb l’inici dels cursos del primer trimestre del curs 2019-2020, el CNL de l’Àrea de Reus posa en marxa una nova edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL). El 29 d’octubre a les 16.30 h es presentaran a les Escoles Àster de l’Hospitalet de l’Infant nou parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua. 
 
La majoria d’aprenentes són alumnes del curs de català de nivell Elemental 1 que va començar al setembre i algunes d’elles ja hi van participar durant el curs passat. En canvi, molts dels voluntaris i voluntàries han conegut el programa gràcies a la difusió que se n’ha fet a través de la Biblioteca Infant Pere, entitat col·laboradora del VxL i punt d’inscripció per a les persones interessades.
 
El programa Voluntariat per la llengua forma parelles lingüístiques que adquireixen el compromís de trobar-se una hora a la setmana durant deu setmanes per parlar en català en un ambient distès. Per fer de voluntari només cal ser major d’edat, parlar habitualment en català i tenir una hora lliure a la setmana; els aprenents, per la seva banda, són persones majors d’edat, que tenen coneixements bàsics de català i que volen practicar-lo en un ambient tranquil amb l’ajuda d’un voluntari lingüístic.
 
 
Octubre de 2019
 
Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 135.000 parelles.