Una quarantena de dones celebra Santa Àgueda a l’Hospitalet de l’Infant

Imatge de la celebració de Santa Àgueda a l'Hospitalet de l'Infant

Una quarantena de dones de l’Hospitalet de l’Infant ha celebrat aquest dimarts 5 de febrer la festa en honor de Santa Àgueda. Com és tradicional, la festa ha començat amb el nomenament de l’alcaldessa i de les regidores de l’any, a la Casa de la Vila. Aquest acte ha anat a càrrec de la 1a tinent d’alcalde, Cristina Borràs;  i de la presidenta del Grup de Dones Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant, Pilar Bo, i ha comptat amb la participació de la regidora de Festes, Elidia López; i de la secretària de l’entitat, Marina da Pena.

 

La Brigi Sancho ha estat proclamada alcaldessa; i la Carmen Sancho i l’Ana Granados, regidores. A continuació, s’ha fet un reconeixement a l’alcaldessa i les regidores nomenades l’any passat en el marc d’aquesta festa (Isabel Martínez, Cristi Díaz i Maruchi Cornejo, respectivament); i la dona més gran del poble, la Pepita Castellví, de 95 anys, ha rebut un ram de flors i una placa commemorativa com a homenatge, acompanyada dels seus familiars.

 

Tot seguit, les participants de la celebració han anat en processó fins a l’església, per assistir a la missa en honor de Santa Àgueda. I ha tingut lloc el tradicional repartiment de la coca beneïda. La festa finalitzarà amb el dinar de germanor al Casal d’Hifrensa.

 

A l’Hospitalet de l’Infant, aquesta festa està organitzada pel Grup de Dones Blanca d’Anjou, amb la col·laboració de l’Ajuntament.