Jornada tècnica de gestió forestal i d'economia del bosc, el 21 de novembre a Vandellòs (inscripció oberta)

Fotografia de recurs d'un bosc
Dins del programa de difusió i sensibilització del projecte "Xarxa de calor de Proximitat de la Diputació de Tarragona", del qual el municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant forma part, la corporació provincial ha organitzat una jornada tècnica de gestió forestal i d'economia del bosc adreçada a professionals de disciplines relacionades amb l’estudi de les forests (planificació i gestió); i sobretot a tècnics i tècniques responsables de gestió en sòl no urbanitzable i que treballen en la valorització dels boscos i en estratègies de planificació territorial, tant del sector públic com privat. 
 
Es tracta de la jornada "Gestió forestal, prevenció d'incendis i valorització de forests tarragonines. Com ho fem compatible?", que està programada per al dijous 21 de novembre a Vandellòs (a l’edifici de Ca la Torre, ubicat a la Plaça Dr Vernet, 6), a partir de les 9.30 h. És gratuïta, però per assistir-hi, cal inscripció prèvia (per telèfon: al 93 820 47 80; o per correu electrònic: a l’adreça info@boscat.cat).
 
Els objectius de la trobada són fer conèixer models de gestió forestal en pinedes de pi blanc que permetin assolir noves economies del bosc; avançant un pas més i anant més enllà de la valorització de biomassa, com a únic recurs, en aquest tipus de forests. I alhora, debatre les dificultats i necessitats de la propietat forestal pública i privada en l’aplicació d’aquests models de gestió i els de la resta d’agents implicats de tota la cadena de valor de les forests. En la segona part de la sessió, de manera pràctica s’hi exposaran casos –amb visites virtuals– d’aplicacions de models silvícoles realitzats en forests de Pinushalepensis amb objectius de protecció i producció.
application/pdf
Programa (1.8 MB)