L’Ajuntament aconsegueix la renovació del certificat de qualitat ambiental EMAS

Logo de l'EMAS

Conscient de la importància de protegir el medi ambient, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant té implantat un Sistema de Gestió Ambiental que compleix els requisits establerts pel Reglament EMAS 1221/2009. Això ho ha verificat la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya i una empresa externa independent que ha realitzat una auditoria per comprovar que el consistori aplica aquest sistema de reconeixement europeu en la gestió de les platges, el servei de recollida de residus i deixalleries del municipi i la Casa de la Vila.  Per haver fet bé els deures, doncs, l’Ajuntament, que va obtenir el certificat de qualitat ambiental de l’EMAS l’any 2008, aquest passat mes de setembre ha aconseguit renovar-lo per tres anys (fins a 30 de setembre de 2017).

Amb la implantació de l’EMAS, l’Ajuntament es compromet  a avaluar, conèixer i fer públics els impactes ambientals derivats de les activitats, productes i serveis que es desenvolupen des de l’administració local, amb l’objectiu d’implantar mesures per disminuir-los o eliminar-los; a donar a conèixer la Política Ambiental, complir amb els requisits legals i realitzar el seguiment periòdic de la gestió ambiental avaluant l’eficàcia de les mesures adoptades. També es compromet a implantar un procés de millora contínua, mitjançant l’actualització i revisió dels objectius i fites ambientals, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joaquim Gracia.

L’EMAS és una eina de gestió per a empreses i altres organitzacions, d’aplicació voluntària, que permet avaluar, millorar i donar a conèixer el seu comportament ambiental. Les organitzacions EMAS estan reconegudes per la Unió Europea, mitjançant un logotip que garanteix la veracitat de la informació ambiental que aquestes faciliten.

Per reconèixer la tasca portada a terme per les organitzacions EMAS, així com l’esforç de tots els protagonistes que ho fan possible (direcció, treballadors, parts interessades, etc), des de fa 6 anys s’organitzen els Premis EMAS Catalunya. Al lliurament dels guardons del 2014, que va tenir lloc el passat 30 d’octubre, al Recinte Històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a Barcelona, hi va assistir la 1a tinent d’alcalde i regidora de Turisme, Comerç, Consum i Platges; i Obres i Serveis, Elidia López. L’acte va estar presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila; i pel president del Club EMAS, Martí Puig.