L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant crea l’Antena Comercial per vetllar per la seguretat ciutadana

Acte de signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'associació comercial

Amb la finalitat de vetllar per la seguretat de la ciutadania i del comerç local, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha creat l’Antena Comercial, una eina de comunicació amb els comerciants del municipi, mitjançant un sistema de missatgeria telefònica instantània (Whatsapp).

 

Perquè aquesta eina funcioni, l’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors. Amb aquest acord público-privat, signat per l’alcalde, Alfons Garcia; i per la presidenta de l’Associació, Maria José Gómez, la Regidoria de Comerç, la Policia Local i la junta directiva d’aquesta entitat que aglutina la major part del teixit comercial del municipi s’han compromès a passar-se informació que sigui rellevant per a la seguretat dels comerços locals, via un grup de Whatsapp.

 

“L’objectiu és agilitzar, principalment, el traspàs d’informació dels comerciants a la Policia Local i de la Policia Local als comerciants. Així es podrà comunicar, per exemple, informació sobre persones sospitoses d’estar cometent fets delictius, talls de carrers o altres qüestions que afecten el trànsit; i es podrà ajudar a buscar i localitzar persones desaparegudes o perdudes o inclús autors d’actes incívics”, ha precisat el regidor de Comerç, Miguel Ángel Garcés, present a l’acte de signatura del conveni de col·laboració, que va tenir lloc el passat 19 de setembre.

 

En el marc d’aquest conveni, l’Ajuntament també s’ha compromès a distribuir uns adhesius, amb l’eslògan “Comerç més segur” i el número de telèfon de la Policia Local,  (092 i 609 30 89 45) perquè els establiments adherits a l’associació comercial puguin posar-los als seus aparadors.

 

Aquest acord és una de les accions incloses al Pla de dinamització del comerç local que ha posat en marxa enguany la Regidoria de Comerç.