Divendres, 18 de maig, taller de simulació d'un accident de trànsit a la Via Augusta de l'Hospitalet de l'Infant

Imatge de la reunió per preparar l'exercici de simulació d'accident de trànsit

El proper divendres 18 de maig de 2018, a l’Hospitalet de l’Infant s’hi realitzarà un taller a la via pública, concretament a la Via Augusta, en què es simularà un accident de trànsit resultant de la col·lisió entre dos turismes i l’afectació també d’una motocicleta.

L’exercici té com a objectiu mostrar com treballen en coordinació els diferents cossos de seguretat (bombers, policies, sanitaris, voluntaris...), tant a la població com als alumnes de 1r de Batxillerat de l’institut del municipi als quals s’ha convidat perquè puguin veure totes les maniobres que s’hi duran a terme i aprendre com han d’actuar en aquests casos (a través de megafonia, s’hi explicarà, per exemple, que en cas d’accident no s’ha de treure el casc als motoristes, que aquesta és una acció reservada als professionals).

El taller, que estarà dirigit pel cap de Bombers del Parc de l’Hospitalet de l’Infant, Vicente Hernández, s’iniciarà a les 10:30 h i tindrà una durada aproximada de dues hores. Per aquest motiu, de les 9.30 h a les 13 h, aproximadament, estarà tallada la circulació de la Via Augusta, en el tram comprès entre els carrers Masriudoms i Tivissa.

Quant als mitjans humans i materials que s’utilitzaran per desenvolupar d’aquest exercici, el Parc de Bombers de l’Hospitalet de l’Infant comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament, de la Policia Local, de les associacions de voluntaris de protecció civil del municipi i de Tarragona; i del servei sanitari. A més, cinc membres del grup de teatre local Quo Vadis faran de figurants.