Nou desplegament de fibra òptica a l’Hospitalet

 

Aquest mes d'agost han començat els treballs d'instal·lació de fibra òptica a una altra zona del nucli urbà de l'Hospitalet de l'Infant. En concret, a la zona que està limitada pels carrers Via Augusta, Masriudoms, Vandellòs, Jonquet, Passeig marítim-Plaça Marina, d'en Jaume II-Comte Prades i LLastres, fins a connectar amb el port esportiu.

 

El passat 30 de maig, el Consell d’Administració de l’empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA, va aprovar l’adjudicació d’aquestes obres a l’empresa que va presentar l’oferta més avantatjosa (Telnet Sistemas 2008 SL), per un import de 128.000 euros i un termini d’execució de 12 setmanes. La previsió és que els veïns i empresaris d’aquesta zona puguin estar connectats a l’alta velocitat a la tardor.

 

D’aquesta manera, s’ha iniciat la 3a fase del projecte d’implantació del servei de fibra òptica al municipi, que suposarà l’ampliació de la xarxa de telecomunicacions de nova generació que des de l’any 2015 és operativa als polígons industrials Les Tàpies I i II i també als edificis municipals. A finals de 2016, en la segona fase de desplegament, la fibra òptica va arribar ja al nucli urbà de l’Hospitalet de l’Infant, on actualment s’ofereix aquest servei a més de 200 usuaris en l’àmbit situat entre el riu Llastres, la Via Augusta, la carretera de Móra a l’Hospitalet i la via del tren.

 

Els usuaris tenen a la seva disposició diversos paquets de servei en funció de les seves necessitats, que van des d’un paquet bàsic de 100MB simètrics per navegar per Internet, fins a un servei complet que integra, a més de la connexió a Internet, altres productes de telecomunicacions, com la telefonia fixa i mòbil. A més, també s’ofereix un servei de televisió a través del Club IDETSA TV, que dóna accés a més de 40 canals de televisió.

 

Actualment, l'oficina d'atenció al client està ubicada al Viver d'empreses, al polígon Les Tàpies I. Per intensificar la campanya d'implantació del servei de fibra òptica en aquesta nova àrea de l'Hospitalet de l'Infant, Idetsa Operadora de Telecomunicacions es traslladarà a una oficina a la Via Augusta (ja us informarem de la data exacta). Més informació a: www.idetsafibra.com  i al telèfon 977 820 820.

 

“La connectivitat a alta velocitat s’ha demostrat que és un requeriment pràcticament indispensable per al desenvolupament econòmic del territori i constitueix un eix vertebrador bàsic de la societat del coneixement”, apunta el regidor de promoció econòmica, Miguel Ángel Garcés. Per aquest motiu, en fases posteriors, IDETSA, com a operadora de telecomunicacions que presta el servei, té previst oferir fibra òptica als veïns de la resta del poble de l’Hospitalet i dels altres nuclis del terme municipal.