Al voltant de 4.000 tapes servides en la IV Ruta de tapes de l’Hospitalet de l’Infant

Foto de grup dels restauradors participants
L’Associació de Restauració i Hoteleria de la Vall de Llors (ARH) ha fet un balanç positiu de la IV Ruta de Tapes que va organitzar a l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Regidoria de Turisme, per al període comprès entre el 5 i el 15 de desembre. I és que, segons ha informat aquesta entitat local, durant aquest període es van servir al voltant de 4.000 tapes en els 10 establiments participants. 
 
Aquesta xifra representa una quantitat similar a la de l’edició anterior, unes 350-450 tapes servides de mitjana a cadascun dels bars i restaurants que durant aquests dies van oferir una tapa i una “canya” o “quinto” de cervesa o un gotet de vi per 2,5 euros.
 
El president de l’Associació, Jordi Orriols, ha valorat no només la participació popular que hi ha hagut en la quarta edició de la Ruta, sinó també «la qualitat de les tapes i la seva bona presentació; i la satisfacció dels restauradors, que cada any se superen amb les seves elaboracions han aconseguit atreure nous clients als seus locals».
 
La regidora de Turisme, María José Gómez, ha destacat, precisament, el fet que aquesta Ruta suposa “un atractiu turístic afegit per al municipi, que contribueix a donar a conèixer la gastronomia local i a promoure l’activitat econòmica en una època de l’any en què no hi ha tanta afluència de gent». A aquest objectiu de promocionar la destinació ha servit també els noms que, com a novetat, els restauradors han posat en aquesta edició a les tapes: noms relacionats amb llocs i personatges històrics del municipi (Infant Pere, Bocana del port, Ribera del Llastres, Vandellòs I, El Torn, Mediterrani, Almadrava, Plaça Catalunya, La Cova del Llop i Blanca d’Anjou), tal com ha recordat la mateixa regidora.
 
Premi a la millor tapa i guanyadors dels sorteigs
La tapa més ben valorada va ser l’anomenada “Almadrava”, de la Pizzeria Amalfi, consistent en “panzerotti de petxines de pelegrí i gambes del nord amb marinera negra, llagostins i goles amb allada i «pimentón de la Vera»“. Els que regenten aquest establiment rebran el premi a la millor tapa, dotat amb un sopar per a dues persones a Can Bosch de Cambrils. En segon lloc, va quedar la tapa del Restaurant-Pizzeria Can Donatello; i en tercer lloc, la del Bar Nevada.
 
Els premis de la IV Ruta de tapes es van sortejar ahir 19 de desembre, a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, entre la cinquantena de persones que van completar el Passaport de la Ruta i van tastar totes i cadascuna de les tapes.
 
Jessica Ruiz va guanyar el primer premi (un sopar per a 2 persones a Can Bosch de Cambrils);  Víctor Sancho, el segon (un lot de vins i cava); i Joaquim Barreno, el tercer (un joc d’accessoris de vi). Els tres guardonats són veïns de l’Hospitalet de l’Infant.
 
Tant l’Associació de Restauració i Hoteleria de la Vall de Llors (ARH) com la Regidoria de Turisme han agraït la participació dels 10 establiments que han format part de la IV Ruta de tapes de l’Hospitalet de l’Infant:  Bar Nevada, el Bar-Restaurant d’Antis, El Rebost de Ca Belardo, Barc Cal Rullo, Restaurant-Pizzeria Can Donatello, Bar Mediterrani, Bar-Cockteleria MÖSS, Pizerria AmalfI, Restaurant Nàutic i i Cervecería El Drac.