Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant prova un nou sistema d'alarmes de protecció civil a l’Almadrava

El departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va realitzar proves de funcionament d’un sistema d'alarmes a l’Almadrava. Aquest nucli no disposa actualment de megafonia i, per pal·liar la mancança es preveu instal·lar unes sirenes per avisar la població en cas de diverses situacions d’emergència, ja sigui nuclear, química, d’incendis, de mal estat de la mar o de vols rasants d’avions.

En les proves de funcionament, el regidor responsable de protecció civil, Frederic Escoda, va explicar que “donat que sense l’ajuda del Ministeri és inviable instal·lar la megafonia que ja tenim als altres nuclis, amb aquest sistema podríem realitzar els avisos”. Un cop vist el funcionament, des de la regidoria s’estudiarà la seva instal·lació mitjançant un concurs públic.

Les sirenes consten d’un aparell controlat remotament a través d’ordinador o dispositiu mòbil al qual es té accés des del departament de Protecció Civil per poder efectuar els avisos a la població per als casos d’emergència; els senyals que emeten tenen prou potència com per arribar aproximadament a un radi d’un quilòmetre.

Tot i que a la resta de nuclis de població del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ja existeix un sistema d’avís per megafonia, des de la regidoria no es descarta poder instal·lar també aquest sistema als altres nuclis en un futur com a complement del que ja existeix.