Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant participa en un projecte comarcal per promoure l'ocupació de les persones en situació d'atur de llarga durada

L'empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA, col·labora amb els principals serveis locals d’ocupació públics de la comarca per posar en funcionament el Programa Integral d’ocupació Baix Camp 2017. L'objectiu és promoure l'ocupació de les persones en situació d’atur de llarga durada, majors de 30 anys i de la comarca del Baix Camp.

 

Aquest és un projecte conjunt entre: l’IMFE Mas Carandell (que el coordina), l’Ajuntament de Cambrils, el Consell Comarcal del Baix Camp i IDETSA de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant; i amb la col·laboració dels ajuntaments de Mont-roig del Camp, la Selva del Camp i Riudoms.

 

Aquestes entitats ja van col·laborar l’any passat en un projecte d’ocupació Integral d’ocupació per joves a la comarca. La valoració positiva d’aquesta experiència, tant pels resultats d’inserció laboral com del treball en xarxa entre els diferents agents, ha portat a repetir l’experiència.

 

El Programa Integral d’ocupació Baix Camp 2017 pretén atendre 100 persones, majors de 30 anys i en atur de llarga durada. Perquè és prioritari per a les administracions fer accions específiques per a les persones que tenen més dificultats per mantenir-se dins el mercat de treball de forma estable.

 

El programa, que s’allargarà fins el mes de març de 2018, combina diferents accions d’orientació laboral, individuals i en grup, molt personalitzades, visites a empreses per conèixer la realitat del mercat de treball, formació professional i d’inserció laboral. Hi ha possibilitat de fer formació professionalitzadora de l’àmbit de la Logística (200 hores), que permetrà obtenir alguns carnets de gestió de magatzem, o bé, d’Ajudant de cuina i restauració amb producte local i de temporada (250 hores), que també facilitarà l’obtenció d’acreditacions o carnets professionals.

 

El Programa integral d’ocupació Baix Camp 2017 està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, en el marc de Programes Integrals, regulats per l'Ordre TSF/318/2016.

 

Des del  5 de juny i fins al 28 de juny va ser oberta la inscripció. Per participar cal estar en situació d’atur i inscrit/a com a demandant d'ocupació com a mínim 12 mesos durant els 18 mesos anteriors a la data d'inici de l'atenció.

 

Per a més informació adreceu-vos al Viver d'empreses d'IDETSA (carrer de Martí Franquès, 5 Polígon industrial Les Tàpies de l'Hospitalet de l'Infant). Telèfon 977 820 820.